Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 36

IntetPosted by Mads 20 Aug, 2018 08:21
Tirsdag den 4/9: Vi skal tale om noget af det praktiske i forbindelse med studiestart, og vi skal have delt holdet op. Der er undervisning fra kl.9-11 i lokale 12.0.37.

Ovre på Absalon kan I finde en læseplan, i følge hvilken I skal forberede afsnit 1-2 i vores begyndersystem. I bedes desuden forsøge at lave et navneskilt på russisk. Tænk i den forbindelse på, hvordan I bedst muligt kan gengive jeres navn ved hjælp af den russiske version af det kyrilliske alfabet. Kan i "nøjes" med at translitterere, eller skal der også bruges transskription?

Onsdag den 5/9: Vi arbejder videre med afsn.1-2.

Torsdag den 6/9:
Hold 1 møder 9-10, hold 2 møder 10-11. Begge hold skal være i lokale 11A.2.29.

Fredag den 7/9: Vi afrunder afsnit 1-2. Vi skal også tale om, hvad sprog overhovedet er. I bedes desuden tænke over, hvilke ord i dansk der er importeret via russisk (fx vodka, tsar, perestrojka).

****
Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det.