Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 36

IntetPosted by Mads 28 Aug, 2017 09:23
Mandag den 4/9: Vi mødes kl.8:15-10 i lokale 11A.1.07-17 og taler om noget af det praktiske i forbindelse med studiestart.

Ovre på Absalon kan I finde en læseplan, i følge hvilken I skal forberede kapitel 1-2 i vores begyndersystem. I bedes desuden forsøge at lave et navneskilt på russisk. Tænk i den forbindelse på, hvordan I bedst muligt kan gengive jeres navn ved hjælp af den russiske version af det kyrilliske alfabet. Kan i "nøjes" med at translitterere, eller skal der også bruges transskription?

Tirsdag og onsdag: Vi arbejder videre med kap.1-2.
Fredag den 8/9: Vi skal tale om, hvad sprog overhovedet er. I bedes desuden tænke over, hvilke ord i dansk der er importeret via russisk (fx vodka, tsar, perestrojka).


****
Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det.