Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 16

IntetPosted by Mads 06 Apr, 2017 08:35

Uge 16 - repetition af tekst 52, 54, 55, 56, 57, 59, 60, 61
Ved 'repetition' forstås, at man - på russisk - kan tale om teksterne i form af minireferater, besvare spørgsmål til teksterne samt fortælle om relaterede emner. Desuden grammatisk analyse af udvalgte sætninger.

Mandag den 17/4: 2. Påskedag - ingen undervisning
Tirsdag den 18/4: Opgavegennemgang og repetition
Onsdag den 19/4: Repetition. NB! Husk en ordbog - der er ekstemporaltekst på programmet.

Alle dage indledes med "dagens nyheder", hvor vi ser på en (grammatisk) aktuel nyhedsoverskrift. Desuden en runde med "Что вы делали вчера (eller en anden dag), и что вы будете делать завтра (eller en anden dag)?" I skal desuden kunne fortælle, hvilken dato det er i dag.

************************************************************************************
Generelt: Tekster forberedes med henblik på
oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne), forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt) og dialog (besvar spørgsmål til teksterne / lav mundtlige mikroreferater af dem). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt i en tekst, forudsætter vi, at I kender det, og at I kan bøje det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er sætningen et- eller toleddet? Er der komplementer? Attributter? Adverbialled?