Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 17

IntetPosted by Mads 20 Apr, 2017 08:40
Uge 17 - Cкaзки Дядюшки Флю, der er forsynet med gloser.

Mandag den 24/4: Kapitel 1-2 intensivt og 3-4 ekstensivt.
Tirsdag den 25/4: Kapitel 5 og 7 intensivt samt kapitel 6 og 8 ekstensivt
Onsdag den 26/4: Kapitel 9-11.

Med 'intensivt' menes, at man man læse teksten op, oversætte den, analysere udvalgte sætninger samt tale om teksten, svare på spørgsmål til den m.v. Med 'ekstensivt' menes, at man i store træk kan forstå teksten og svare på spørgsmål til den.

Alle dage indledes med "dagens nyheder", hvor vi ser på en (grammatisk) aktuel nyhedsoverskrift. Desuden en runde med "Что вы делали вчера (eller en anden dag), и что вы будете делать завтра (eller en anden dag)?" I skal desuden kunne fortælle, hvilken dato det er i dag.

************************************************************************************
Generelt: Tekster forberedes med henblik på
oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne), forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt) og dialog (besvar spørgsmål til teksterne / lav mundtlige mikroreferater af dem). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt i en tekst, forudsætter vi, at I kender det, og at I kan bøje det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er sætningen et- eller toleddet? Er der komplementer? Attributter? Adverbialled?