Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 18

IntetPosted by Mads 27 Apr, 2017 08:27
Uge 17 - Om Aleksandr Pusjkin uden angivelse af betoning og med.
Mandag den 1/5: Side 78-80
Tirsdag den 2/5: Side 80-81
Onsdag den 3/5: Resten af teksten inkl. spørgsmålene på side 82 i versionen uden trykstreger. Desuden taler vi om hele teksten. Opgaveaflevering (opgave 10). NB! Husk ordborg - der er ekstemporaltekst på programmet.


Alle dage indledes med "dagens nyheder", hvor vi ser på en (grammatisk) aktuel nyhedsoverskrift. Desuden en runde med "Что вы делали вчера (eller en anden dag), и что вы будете делать завтра (eller en anden dag)?" I skal desuden kunne fortælle, hvilken dato det er i dag.

************************************************************************************
Generelt: Tekster forberedes med henblik på
oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne), forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt) og dialog (besvar spørgsmål til teksterne / lav mundtlige mikroreferater af dem). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt i en tekst, forudsætter vi, at I kender det, og at I kan bøje det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er sætningen et- eller toleddet? Er der komplementer? Attributter? Adverbialled?