Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 19

IntetPosted by Mads 04 May, 2017 08:36
Uge 19 - om Ruslands historie uden angivelse af betoning og med.
Mandag den 8/5:
Hele teksten (den er ikke så lang). Oplæsning, oversættelse og grammatisk analyse.
Tirsdag den 9/5: Hele teksten. Dialog om teksten, herunder med udgangspunkt i spørgsmålene på s.93 i versionen uden trykstreger.
Onsdag den 10/5: Dialog om teksten og om tilstødende emner. Desuden opgaveaflevering (opgave 11). NB! Husk ordborg - der er ekstemporaltekst på programmet.

NB! Kom gerne med forslag til, hvilke tekster vi skal repetere i næste uge, hvilke grammatiske spørgsmål der skal behandles etc. Hvis I ikke selv kommer med noget, sammensætter jeg et program for den sidste uges undervisning.

Alle dage indledes med "dagens nyheder", hvor vi ser på en (grammatisk) aktuel nyhedsoverskrift. Desuden en runde med "Что вы делали вчера (eller en anden dag), и что вы будете делать завтра (eller en anden dag)?" I skal desuden kunne fortælle, hvilken dato det er i dag.

************************************************************************************
Generelt: Tekster forberedes med henblik på
oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne), forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt) og dialog (besvar spørgsmål til teksterne / lav mundtlige mikroreferater af dem). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt i en tekst, forudsætter vi, at I kender det, og at I kan bøje det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er sætningen et- eller toleddet? Er der komplementer? Attributter? Adverbialled?