Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 48

IntetPosted by Mads 23 Nov, 2018 08:22
Текст 33-36 (s.86-96) (GEN efter numeraler og øvrige mængdebetegnelser, pluralis (PL), trykskifte ml. SG og PL, tallene 200-1000)
NB! Meget stor læsebyrde - sæt god tid af til forberedelse!

Tirsdag: Eventuel oplæsning og oversættelse af tekst 33-34 m. spørgsmål samt grammatisk analyse s.89.

Onsdag: NB! INGEN UNDERVISNING! INGEN OPGAVEAFLEVERING! De, der meget gerne vil lave opgaven, kan maile den til mig - så får I den tilbage med rettelser i næste uge.

Torsdag: Opdelt undervisning.

Fredag: Tekst 35-36 - vi springer muligvis oplæsningen over og går direkte til oversættelse/grammatisk kommentar/dialog. Men træn oplæsningen alligevel - det kan jo være, vi når det!

****
Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er der både subjekt og prædikat? Hvilken type prædikat er der tale om (nominalt eller verbalt?)? Er der komplementer, attributter og adverbialled?