Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 20

IntetPosted by Mads 11 May, 2017 10:58
Uge 20 - repetition af udvalgte grammatiske emner med udgangspunkt i udvalgte tekster

Mandag den 15/5:
Opgavegennemgang og tekster med tal (oplæsning af tekst 48, Время (s.121), 60 og 61.
Tirsdag den 16/5: Analyse af etleddede sætninger samt af ledsætninger med forskellig grammatisk funktion. Læs dette lille skrift om morfologisk og syntaktisk analyse, så I er klar til at analysere de sætninger, jeg præsenterer jer for i undervisningen.
Onsdag den 17/5: Dialog med brug af PF og IPF. Desuden afrunding og eksamensråd mm.

Alle dage indledes med "dagens nyheder", hvor vi ser på en (grammatisk) aktuel nyhedsoverskrift. Desuden en runde med "Что вы делали вчера (eller en anden dag), и что вы будете делать завтра (eller en anden dag)?" I skal desuden kunne fortælle, hvilken dato det er i dag.

************************************************************************************
Generelt: Tekster forberedes med henblik på
oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne), forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt) og dialog (besvar spørgsmål til teksterne / lav mundtlige mikroreferater af dem). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt i en tekst, forudsætter vi, at I kender det, og at I kan bøje det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er sætningen et- eller toleddet? Er der komplementer? Attributter? Adverbialled?