Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 49

IntetPosted by Mads 30 Nov, 2018 07:35
Текст 37-38 (s.96-100) (kortform af adjektiver, modalprædkativer med og uden subjekt, verbalbøjningsparadigmer)

Tirsdag: Evt. repetition af tekst 36. Oplæsning og oversættelse af tekst 37-38 m. spørgsmål samt grammatisk analyse s.97.

Onsdag: Opgaveaflevering (opgave 11). NB! Opgaver afleveres senest onsdag kl.10. Opgaver, der afleveres efter dette tidspunkt, bliver ikke rettet. Opgaver afleveres i print/håndskrift eller, hvis der er en særligt god grund til det, som worddokument eller pdf-fil. Af tekniske årsager modtages billedfiler (JPEG, PNG etc.) ikke.
Desuden fortsat arbejde med tekst 38.

Torsdag: Opdelt undervisning.

Fredag: Opgavegennemgang og tekst 38 - dialog og evt. grammatiske øvelser.

****
Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er der både subjekt og prædikat? Hvilken type prædikat er der tale om (nominalt eller verbalt?)? Er der komplementer, attributter og adverbialled?