Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 7

IntetPosted by Mads 09 Feb, 2018 09:20
12-16. februar
Tekst 41-43:
sætningsadverbialer, verberne мочь, уметь og хотеть, sult og tørst, dativ (se også Appendiks 2 s.1 (substantiver i dativ), s.2-3 (adjektivernes bøjning), s.4-6 (personlige, possessive, refleksive, interrogative og demonstrative pronominer)
Ma-ti: oplæsning, oversættelse, grammatik og øvelser samt dialog på basis af tekst 41-43.
Fre: dialog på basis af de tre tekster samt ordtest, hvor jeg udvælger ca. 25 ord fra ugens tekster, som I skal kunne oversætte til dansk uden brug af ordbog.

NB! Husk, at der er opgaveaflevering (opgave 1) per mail torsdag kl.10!

****
Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det. Overvej også gerne syntaksen - er sætningen simpel eller kompleks? Er sætningen/sætningerne etleddede eller toleddede? Hvad er der ud over prædikatet - er der subjekter? Og er der komplementer, attributter og adverbialled? Og hvordan er leddene skruet sammen?