Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 17

IntetPosted by Mads 20 Apr, 2018 06:48
23-24. april (27. april - St. bededag)
Tekst 58-59:
Instrumentalis (INS) efter præpositioner. Imperfektivt aspekt. Se også Appendiks IV om aspekt ovre på Absalon.

Jeg vil stadig spørge, hvad klokken er, så sørg for at have/få styr på, hvordan man fortæller det

Mandag og tirsdag:
Oplæsning (udelades evt.), oversættelse, grammatik og øvelser samt dialog på basis af tekst 58-59. Desuden grammatisk analyse af udvalgte sætninger

Fredag: St. bededag - ingen undervisning.

NB! Husk, at der er opgaveaflevering (opgave 7) per mail torsdag den 26. april kl.10!
P.S. Der er nu mulighed for helt frivilligt at træne sine grammatiske analyseevner i forbindelse med de ugentlige opgaver. Se mere ovre på Absalon.

****

Alle dage indledes med "dagens nyheder", hvor vi ser på en (grammatisk) aktuel nyhedsoverskrift. Desuden en runde med "Что вы делали вчера (eller en anden dag)?" og "Что вы будете делать завтра (eller en anden dag)?".

Generelt: Tekster forberedes med henblik på
oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det. Overvej også gerne syntaksen - er sætningen simpel eller kompleks? Er sætningen/sætningerne etleddede eller toleddede? Hvad er der ud over prædikatet - er der subjekter? Og er der komplementer, attributter og adverbialled? Og hvordan er leddene skruet sammen?