Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt - uge 20+21

IntetPosted by Mads 09 May, 2019 21:35
Vi repeterer, forstået på den måde, at vi taler om teksterne og tilstødende emner по-русски, dvs. ingen oplæsning eller oversættelse. Så: genlæs de tekster, der er nævnt nedenfor, samt kommentarerne til dem, sørg for at være i stand til at besvare spørgsmål til dem og evt. andre tekster fra pensum (som er tekst 40-61), og vær beredt på at få stillet spørgsmål om løst og fast, også по-русски. Desuden grammatisk analyse af mere eller mindre tilfældigt udvalgte sætninger.

Mandag 13/5: Repetition af tekst 40, 46, 48, 49, 52, 54.
Tirsdag 14/5: Repetition af tekst 55, 56, 57, 59, 60, 61.
Onsdag 15/5 kl. senest 10: Opgaveaflevering (opgave 10). NB! lav kun de grammatiske analyser, og udelad oversættelsen.
Onsdag og torsdag: Opdelt undervisning.
Fredag 17/5: St. Bededag - ingen undervisning.
Mandag 20/5: Afrunding. Repetition af ovenstående tekster. Eksamensinfo. Aftale om eksamensmøde inden eksamen. NB! Ekstra time til grammatisk analyse fra 11-12. Vi arbejder med sætning 10-14.

NB! Vær klar til alle dage at fortælle, hvad klokken er, og hvad du lavede i går eller på en anden dag i fortiden samt på et tidspunkt i fremtiden.
****************************

Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne), forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt) og dialog (besvar spørgsmål til teksterne / lav mundtlige mikroreferater af dem). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt i en tekst, forudsætter vi, at I kender det, og at I kan bøje det. Overvej også gerne, hvordan sætningerne er skruet sammen syntaktisk - er sætningen et- eller toleddet? Er der komplementer? Attributter? Adverbialled?