Russisksiden

Russisksiden

Aktuelt uge 40

IntetPosted by Mads 28 Sep, 2018 08:30
Afsnit 20-25 + текст 1-2 (tallene 1-10, adjektiver, prædikater og attributter m.v.)
Der er meget tekst og mange kommentarer, så sæt god tid af til forberedelse!

Mandag kl. 14-16: Introduktion til grammatisk analyse v. Martin Schou Madsen i auditorium 23.0.49.
Tirsdag: Individuel oplæsning og oversættelse af afsnit 20-23 samt evt. billedøvelser med dialog. Grammatisk analyse s.27.
Onsdag: Opgaveaflevering (opgave 3). NB! Opgaver afleveres senest onsdag kl.10. Opgaver, der afleveres efter dette tidspunkt, bliver ikke rettet. Opgaver afleveres i print/håndskrift eller, hvis der er en særligt god grund til det, som worddokument eller pdf-fil. Af tekniske årsager modtages billedfiler (JPEG, PNG etc.) ikke.
Individuel oplæsning og oversættelse af afsnit 24-25 samt billedøvelser.
Torsdag: Opdelt undervisning.
Fredag: Opgavegennemgang. Individuel oplæsning og oversættelse af tekst 1-2 samt billedøvelser og grammatisk analyse s.32. Vi runder af med en kort introduktion til morfologi og syntaks (hvis tiden tillader det).

****
Generelt: Tekster forberedes med henblik på oplæsning (træn udtalen, når I læser teksterne) og forståelse/oversættelse (slå alle ukendte ord op, og læs kommentarerne grundigt). Sørg desuden for at terpe og dermed indlære de gloser, der forekommer i teksterne. Når et ord har optrådt et par gange eller tre i en tekst, forudsætter vi, at I kender det.